Abordarea noastră

Abordarea noastră – EVALUARE completă – INTEGRARE eficientă

Principalul obiectiv este înfiinţarea claselor de grădiniţă cu program scurt şi lung pentru copiii cu dezvoltare tipică şi incluziunea copiilor cu dizabilităţi în activităţi comune. Terapeuţii vor însoţi copiii cu probleme speciale pe parcursul activităţilor, ajutând părinţii să-şi petreacă timpul în linişte la locul de muncă.

Iulia Pantazi susţine abordarea holistică a curriculei pentru copiii cu TSA, prin infințarea claselor de tip TEACCH ca o alternativă de comunicare şi creştere a abilităţilor de învăţare. Analiza Comportamentală Aplicată, reprezintă punctul de plecare în tehnicile noastre de intervenţie.

Centrul coordonează şi face schimb de informaţii cu agenţiile care sunt direct implicate în programul clinic, educaţional şi ocupaţional al clienţilor noştri. Noi venim în sprijinul clienţilor noştri cu informaţii şi resurse necesare pentru a asigura tranziţia lor cu succes pentru integrarea într-o viaţă normală.

Elaborarea şi implementarea Planului de Intervenţie Individualizat se bazează pe o evaluare completă care stă la baza tratamentelor şi serviciilor oferite.

Centrul Psihologic Iulia Pantazi are o abordare unică în tratarea autismului: fiecare individ cu autism este diferit, ca urmare noi deservim fiecare persoană şi familie în mod diferit. Scopul intervenţiei noastre este de a ajuta clienţii să îşi modifice comportamentele pentru a putea realiza o cât mai bună integrare în mediile în care aceştia funcţionează.

Prin terapie, clienţii noştri învaţă cum să comunice, să-şi construiască relaţii cu persoanele importante din viaţă lor şi să îşi dezvolte abilităţile de care au nevoie pentru a avea succes în viaţă.

Familia este privită ca un partener cu drepturi egale în procesul terapeutic. Noi oferim familiei consultanţă şi resursele necesare susţinerii programului terapeutic şi în contextul familial.

Distribuie: