Istoric

Centrul psihologic Iulia Pantazi – din 2004

 • Înfiinţat în anul 2004 de psiholog Iulia Pantazi din dorinţa de a dezvolta programe de intervenţie şi stimulare a copiilor cu dizabilităţi şi tulburări de dezvoltare.

Centrul este printre primele clinici deschise în ţară care oferă servicii în domeniul tratării Tulburărilor de spectru autist, ducând o muncă de pionerat prin implementarea programelor: Teacch, PECS, Integrare senzorială.

 • Din anul 2005 la nivelul centrului au fost dezvoltate servicii de evaluare şi psihodiagnostic, programe de recuperare logopedică şi de terapie ocupaţională.

Echipei i se alătură psihologul principal logoped Daniela Motea, cu o experienţă de 35 de ani în domeniul cercetării, evaluării şi intervenţiei la copiii ce prezintă întârziere în apariţia şi dezvoltarea limbajului. Activitatea principala a centrului a fost îndreptată către programele de intervenţie timpurie, adresate copiilor cu vârstă între 0 şi 3 ani. De asemenea, o altă componentă a activităţilor desfăşurate în centru s-a adresat copiilor cu Tulburări de spectru autist.

 • Din anul 2006 centrul îşi extinde activitatea şi funcţionează cu trei cabinete individuale de lucru 1 la 1, structurate pentru programe din terapia ABA, un cabinet logopedic şi un cabinet de evaluare şi psihodiagnostic.

Iulia Pantazi devine membru fondator AHPCC şi formator acreditat , ce-i va permite organizarea de cursuri de formare profesională continuă pentru specialiştii care doresc să lucreze cu copiii cu Tulburări de neurodezvoltare. Cursurile organizate sunt acreditat de Colegiul Psihologilor din România avnd drept coordonator ştiinţific pe Prof. univ.dr. Irina Holdevici.

 • Din anul 2007, centrul dezvoltă activităţi atât pentru copiii cu dizabilităţi cât şi pentru cei cu dezvoltare tipică (grupuri de dezvoltare personală şi grupuri de suport pentru părinţi).
 • În 2008 în cadrul centrului sunt implementate două clase de tip Teacch penru 12 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani cu finanţare proprie.

Sunt achiziţionate în această perioada instrumente recunoscute internaţional pentru evaluarea şi diagnosticarea copiilor cu tulburări din spectul autist (TSA).

 • În anul 2009 centrul se extinde prin relocare, fapt care permite extinderea programelor de formări profesionale pentru specialişti, servicii de consiliere şi consultanţă pentru familiile ce au copii cu TSA, atât în Bucureşti cât şi în provincie.

Achiziţionarea de instrumente şi materiale de lucru specifice copiilor cu TSA are că rezultat încadrarea cu precizie a diagnosticului clinic şi găsirea celor mai bune tehnici de intervenţie.

 • Formările pe care Iulia Pantazi le-a făcut în domeniul psihologiei clinice, psihoterapiei cât şi a intervenţiei în lucrul cu copiii cu TSA au permis implementarea la nivelul centrului a unor programe specifice de intervenţie şi recuperare pentru copiii cu TSA , ADHD şi alte dizabilităţi.
 • Astăzi ne desfăşurăm activitatea într-o locaţie cochetă cu o suprafaţă de 300m² având zece săli dotate special pentru implementarea programelor terapeutice atât pentru copiii cu dezvoltarea tipică cât şi pentru cei cu deficienţe.

Vila este situată ultracentral, la 5 minute de zona PIAŢă MUNCII, într-o zona liniştită şi curată. Punem la dispoziţia clienţilor noştri servicii de Kinetoterapie, Intervenţie timpurie, Programe ABA , TEACCH, PECS, Logopedie, Integrare senzorială. Începând cu luna mai 2013 în fiecare sâmbătă vom desfăşura activităţi de grup atât pentru copii cu dezvoltare tipică cât şi pentru copii cu tulburări de neurodezvoltare. Centrul nostru încurajează voluntariatul asigurând viitorilor specialişti un cadru optim pentru dezvoltare în domeniul psihologiei clinice, recuperării persoanelor cu nevoi speciale.

 • Din anul 2012 echipei noastre i s-a alătură Dr. Mioara Cazac ( formare BCaBA- curs de acreditare) care împreună cu psiholog Iulia Pantazi realizează evaluările şi supervizarea programelor de intervenţie şi recuperare.
 • Martie 2013 a reprezentat o schimbare în activitatea noastră prin înfiinţarea Asociaţiei Copiii cu Probleme Devin Campioni, preşedinte Iulia Pantazi şi vicepreşedinte Mioara Cazac.
 • Astăzi cei 15 membri ai echipei formată din specialişti şi voluntari ajută la schimbarea modului de viaţă a 27 de copii incluşi atât în program scurt (4 ore) cât şi în program lung (8 ore). Evaluările sunt realizate de psiholog Pantazi Iuliana prin Cabinetul Individual de Psihologie Pantazi Iuliana.
 • Din acest an, 2015 am înfiinţat grupuri de suport pentru părinţi şi specialişti cu tematică susţinută lunar şi la cerere.

Noi credem în sloganul nostru: COPIII CU PROBLEME DEVIN CAMPIONI!

Noi punem la dispoziţie celor interesaţi – cercetare – studii de caz – monitorizare.

Distribuie: