Kinetoterapie

Kinetoterapie pediatrică

Cu toţii ne dorim o dezvoltare cât mai bună şi o atitudine corectă pentru copii noştri, iar echipa Centrului Iulia Pantazi vă oferă servicii premium pentru dezvoltarea şi prevenirea tulburarilor motorii şi neuromotorii la copii.

Programele propuse de către specialiştii noştri în arta kinetorerapiei sunt individualizate pentru fiecare copil în funcţie de necesităţile şi dezvoltarea fiecăruia.

Dezvoltarea şi monitorizarea evoluţiei copiilor este o etapă definitorie pentru întreagă echipa şi urmăreşte atingerea obiectivelor caracteristice vârstei cronologice a copilului.

Prevenţia începe încă din primele zile de la naştere şi poate fi făcută chiar şi de părinţi până la un punct, sub îndrumarea unui specialist în kinetoterapie profilactică,

Pentru afecţiuni traumatice, dobândite, traumatice sau existente încă de la naştere, soluţia eficientă este recuperarea medicală pediatrică. Acesta este recomandată de către medicul curant şi este executată de kinetoterapeuți specializaţi în recuperarea pediatrică.

Kinetoterapia pediatrică este bazată foarte mult pe empatia terapeutului cu copilul cu care lucrează, pentru a-şi atinge obiectivele terapeutice stabilite cu întreagă echipa de evaluare a copilului.

Acestea sunt elementele pe care echipa nostra le oferă atât copiilor cu tulburări musculoscheletale  cât şi celor care vor să facă profilaxie prin intermediul unei echipe complexe de terapeuţi.

Puteţi alege cu încredere echipa noastră pentru următoarele patologii, pe care le tratăm cu multă empatie și dedicaţie pentru copii:

  • Kinetoprofilaxia copiilor prematuri
  • Profilaxia şi tratarea deficienţelor de postură la sugari (picior strâmb, paralizie de plex brahial, torticolis congenital, displazie de sold)
  • Iniţierea părinţilor în posturarea bebeluşului şi manipularea corectă a nou născutului
  • Kinetoprofilaxie nou născut
  • Tulburări neuromotorii sau musculoscheletale (torticolis neurologic, hipertonii/mono, hemii, tetrapareze spastice, hipotonii/sindroame genetice, boli neuromusculare, epilepsii, ataxii cerebeloase, spina bifida, sechelari după paralizii de plex brahial, piciorul strâmb congenital, varus equin tratat)
  • Kinetoprofilaxia copiilor preşcolari şi şcolari
  • Probleme musculoscheletale şi/sau ortopedice picior plat valg, picior scobit, genu valgum/varus, atitudini scoliotice/cifotice, afecţiuni postraumatice de genul luxaţii, entorse, fracture, retractii musculare etc.
  • Tulburări de postură a şcolarului şi preșcolarului cu patologia asociată cu acest tip de vârstă: scolioze, cifoscolioze, cifoze (boală Scheuermann), hiperlordoze, dorsalgii/lombalgii, spondilolistezis, afecţiuni postraumatice şi postoperatorii ale membrelor, sechele ale unor infirmităţi motorii centrale.

Distribuie: